onsdag 3 augusti 2011

Sommardofter...

Det är ju härligt med blommor som doftar i hela trädgården.
En som jag absolut inte vill vara utan är Tobaksblomma.

Just den här luktar högsommar och sensommar tycker jag, Fragrant cloud heter den. Jag har petat ner några plantor lite här och var eftersom jag som vanligt fick förmånga, och det ångrar jag inte nu.

En till som luktar, men inte särskilt gott, det är Flox. Jag har en massa olika,och tacksammare perenn får man leta efter, men doften kan bli lite för mycket...


Starkt doftar även liljorna. Jag fick en underbar trumpetlilja som har glatt mig i växthuset i drygt en vecka nu.

Vilka växter doftar mest och bäst hos er just nu?

3 kommentarer:

 1. Alltså dofter och vad man tycker om eller inte... verkligen ett intressant ämne. Jag älskar floxens doft... fast har inga egna flox utan sniffar på andras.

  Just nu doftar det mogna äpple i min trädgård - Transparente Blanche. Äpplepaj var och varannan dag, hmmm... Även hostan So Sweet doftar allra ljuvligast just nu. En lätt men komplex doft - exklusiv i sin framtoning kan man väl säga...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset på ersättningsväxt för buxbom!
  Låter lovande och jag hoppas att det blir som du tänkt.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Tycker oxå om floxdoft. Har inget speciellt som blommar och doftar just nu. Har ett par rosor på g, hade en äppelros som doftade underbart när vi köpte stället men så flyttade jag den och då slutade den dofta, en stor besvikelse för jag tror inget luktar så gott som äppelros. Ha de CK.

  SvaraRadera