onsdag 17 augusti 2011

Jävla klant-Fia

Jag är ett förbannat jävla klantarsel!

Hur många gånger har man inte hört att man skall hålla fingrarna lååångt ifrån gräsklipparkniven när den är igång? Hur många gånger har man inte hört om vad som har hänt folk? Fingrar, tår och till och med livet har dom förlorat...

Jag brukar vara ganska försiktig. men jag har lyckats ändå. Jag har inte mist livet, men en del av mitt finger.
Vad gör man inte för dumt bara för att man har en gräsklippare på jobbet som är så svårstartad så att man gör vad som helst för att slippa stanna den. Som att försöka höja hjulen medan klipparn är igång... och lyckas peta in fingrarna under kåpan...
Dom hade trädgårdstidningar på akuten :-)

Hur ett finger ser ut efter att ha blivit klippt av en gräsklipparkniv tänker jag inte tala om. Jag såg det, och jag ville inte se det någonsin mera igen eller höra läkarnas prat om vad dom sa om det sedan... Och jag är inte sååå blödig. Jag har dessutom testat morfin idag, det var ju behövligt (och humörhöjande)... Jag fick dessutom en stelkrampsspruta, så nu kan jag inte får stelkramp dom närmaste 30 åren...

Jag har tack och lov fått höra av läkarna att jag nog får behålla mitt finger, även om det kanske kommer att se lite tilltuffsat ut för alltid... Ganska stor infektionsrisk dock, och jag kan glömma allt pysslande med vänster långfinger på ett tag... Så nu blir det att hålla koll på finger, feber och in och får det omlagt varannan dag. Och se hur det känns när bedövningen släpper ikväll :-(

Jag har nog den bästa kollegan som både lyckas slänga upp alla maskiner på släpet själv, får upp våran skrotiga lilla lastbil i över hundra km/h (med kärra...), ringer till läkarna och förvarnar dom att vi är på väg, kör mig vidare till akuten efter mellanlandningen på vårdcentralen, och förhoppningsvis klarar vårat jobb som vi egentligen skulle vara tre istället för en person på. För nu är jag liksom borta ett par veckor.

Och jag är jävligt glad att det gick som det gick, det kunde ju ha varit flera fingrar, halva handen, eller hur illa som helst. Och jag tror inte jag behöver ge upp trädgårdsmästaryrket riktigt än, även om det är livsfarligt!

Men tid att blogga kommer jag ju att ha framöver ;-)

14 kommentarer:

 1. Nämen oj, så hemskt!
  Det är precis som du säger... tur i oturen för det hade kunnat gå riktigt illa.
  Det är eländigt nog som det är... stackars dig!
  Hoppas nu fingret läker bra och inga infektioner eller annat elände ska ställa till det.
  Sköt om dig väl!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Men hu så hemskt! Stackars dig! Nu får du pyssla om dig så mycket det bara går. Kram från Hanna

  SvaraRadera
 3. Men hu vad läskigt! Tur att det inte blev värre än vad det blev, men stackars dig.
  Hoppas du snart är i gång med trädgård igen.
  Maria

  SvaraRadera
 4. Håller med dig - HUR dum får man vara vännen? Det kunde ju gått riktigt illa. Knaspotta och knäpp-Fia! Nu måste du LOVA dyrt och heligt att ALDRIG pilla i en maskin medans den är i gång. ALDRIG, ALDRIG mera. Jag får rysningar bara jag tänker på det. Nu måste du ta hand om dig och ditt finger så det läker fint. Hoppas att det inte gör för ont i natt.

  Kramar Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Usch och fy och huvaligen. Men ändå, vilken tur i oturen du hade (om jag får lov att säga så). Det kunde ju slutat än värre. Blä!

  Vila på och hoppas fingret kryar på sig.

  Åsa

  SvaraRadera
 6. usch usch usch! Stackars dig... tur ändå att det verkar gå bra med fingret!

  Vila ordentligt och ta det lugnt med handen!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Men herre gud!!!! Vilken tur att det gick så bra som det gick ändå.hoppas att du inte får allt för ont och att det läker bra.
  Kram Berit!!

  SvaraRadera
 8. Men, kära vännen! Man fååår inte göra så!!! Det har du också lärt dig på utbildningen, det vet jag! Slutgnällt från mej nu! Jag tycker sååå himla synd om dej! Påminner mig om när min farfar (då 77 år) gjorde detsamma och klippte av sig 3 fingrar, när han 'bara skulle rensa gräset som fastnat under gräsklipparen', ringde min pappa och sa att han skulle möta honom på vägen, för han hittade inte in till akuten (vi bodde på helt andra sidan vattnet då, så det gick nog faktiskt fortast måste jag ge honom rätt i efteråt)! Han körde själv in 3,5 mil till stan, med fingrarna i en plastpåse, fy blä och usch - men han fick behålla alla fingrar, så jag hoppas verkligen att det går bra för dig med! Tur att det inte var höger hand - för du är väl högerhänt, eller? Kram! Mia

  SvaraRadera
 9. Blä vad otäckt!! Man kan ju få mardrömmar för mindre. Jag får säga som min chef sa en gång när jag utbildade mig till frisör och klippte av en bit av örat på en kund, man blir inte frisör förrän man har gjort ett riktigt stort misstag. Det måste ju stämma på en trädgårdsmästare oxå, så grattis nu e du en riktig trädgårdsmästare! Hoppas det läker fort o bra utan infektioner, ha de CK.

  SvaraRadera
 10. Ja hur dum får man vara...? (Men jag är ju blond, på riktigt ;-)) Klart jag skäms som fan, men men, jag kan ju inte göra det ogjort. Och det lär inte vara sista gången jag får ont när jag jobbar, men just detta kanske jag inte gör igen.
  Jo självklart har vi lärt oss på utbildningen att man inte får göra så.
  Det är en väldig tur i oturen, det är vänster långfinger, jag är högerhänt, det kom inte ner till benet, och framförallt just nu, jag har inte ont alls. Konstigt tycker jag som hade räknat med en riktig helvetesnatt.
  Och som min dotter sade, -Vilken tur att det bara var ditt eget fel! Det har hon ju helt rätt i :-)

  SvaraRadera
 11. ja fy fan vilken tur du hade!!! Och vilket klantarsel du ÄÄR!! Skrämmas på det där viset...trodde inte mina öron när Anki talade om att Petra var på akuten med dig och vad som hänt..
  Men nog kan du väl komma på personalfest ändå...vi ska bara mobba dig liiite ;0)
  Var rädd om stumpen nu..

  SvaraRadera
 12. Uj uj uj, detta komme jag nog alltid att minnas dej för lilla "Kattastrof" Fia:)
  Och att ta hand om en arbetskompis utan fingertott är en ära att få hjälpa när hon berömmer en så fint inför allmänheten, taxa moxi hörru. Hoppas du inte har så ont i kväll heller . Natt Natt Buch Woman. Krya på dej & Ses snart igen ...
  Mvh Fröken Ambulans/arbetskamrat ;)

  SvaraRadera
 13. Oj, sicken otur. Fast väl att det inte gick värre...för övrigt har du en riktigt trevlig blogg! ;o)

  SvaraRadera
 14. Oj oj, inte roligt!
  Fingrarna ska man vara rädd om, dom får man ju inte nya om dom går av.. ;o)
  ta hand om dig nu!
  (EmmaB på forumet AoT)

  SvaraRadera