måndag 16 januari 2012

Lat, lat, lat...

...är Fia.
Jag har inte stigit upp ur sängen ens en gång, jag kan ligga här resten av vintern med datorn och trädgårdsböcker och hund och katter till sällskap. Låtsas att jag gått i ide eller något.

Nej allvarligt så har jag dåligt samvete, borde gå ut och städa bakom huset eller något, såga ved, flytta hundgård... men jag hatar att vara ute när det är kallt, men då borde jag väl dammsuga eller något annat vettigt...
Jag HATAR när min man säger att han borde dittan och borde dattan. -Du med dina borden, gör det bara då för fan eller låt bli! brukar jag säga, (fast med snäll, kärleksfull röst förstås ;-) men nu lyckades jag få in några borden med.

Hur som, dom senaste dygnen har jag inte bara kollat blommor och beställt fröer och drömt om bättre tider, utan faktiskt läst om hundar.
Det är väl inte helt ovanligt, men nu har jag mailat kennlar och läst på och besökt en kennel och försökt undersöka allt som finns att veta om den här hundrasen:

Ja en Finsk Lapphund skall vi skaffa oss.
Jag har varit helt bestämd på att vi skulle skaffa en Gårdshund till, men tydligen så var det någon i familjen, (den som använder ordet borde ofta), att vi skulle ha en större och fluffigare hund. "Som man kan krama".
Ok. Vi har pratat om en Leonberger så länge vi har känt varandra, det är väl 15 år eller så, så då får det bli en sådan.
Tills ytterligare en i familjen, som nu har blivit lite större än på bilden nedan, sade att NEJ! För stort! Jag vill träna agility! Jag vill ha en SÖT hund!

Våran Lilleman Melker var lagom stor hund tyckte jag. Tyvärr finns han inte längre sedan ett par år tillbaka.

-Finns ingen mellanstor hund för oss påstod jag. Men det gjorde det tydligen. Nu skall vi bara hitta den perfekta Lapphundsvalpen för oss, vi har lite åsikter om vilka färger den skall ha och så. Som den vänstra på bilden skall den se ut...Men ni lär inte missa det om vi hittar någon ;-)

Jag hoppas bara den inte gräver i rabatter. Uppfödaren vi var hos hon sade något om just att jag var trädgårdsmästare och då måste du lära den att inte gräva, jag blev helt paralyserad av skräck... har aldrig haft en grävarehund. Jo, en endaste gång när jag hade gödslat med benmjöl. Det har jag aldrig gjort om efter det.

Nu skall jag återgå till google och trädgårdsböcker! Men jag kanske BORDE gå och laga middag till mina barn som just kom hem...;-)

12 kommentarer:

  1. Hihi, det är mycket som man borde:)). Vad roligt att ni funderar på en till hund. Vi funderar också på att köpa en hund, en Field Spaniel eller en Lagotto. Två grävare...:)). Men vi pratade med uppfödare på My Dog mässan och enligt dem var det inga problem så länge inte hunden ser att man gräver. Hmm, får väl se hur det går.
    Ha det gott!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Oh... ni är med hund! Kul och trevlig ras ni funderar på. Jag är ju själv svag för spetsar - envisa, självständiga och trevliga på alla sätt (tycker vi - andra tycker inte att vi är kloka som vill ha en spets). Vi har en eurasier och han och jag har en grävdeal som funkar. Jag har mina rabatter och han har sin egen rabatt där han får gräva om han har lust. Det går i perioder det där grävandet...

    Oh, en liten spetsvalpis att få titta på här hos dig ser jag verkligen fram emot.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Att inte göra saker som man borde, behöver inte betyda att man är lat;) I stället har man lärt sig att prioritera:) Kul med en ny familjemedlem:) Ser med förväntan fram emot söta valpbilder:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  4. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min :-)
    Det siste bildet av hundene som ser utover vannet var nydelig. jeg fikk så lyst til å sitte der sammen med de. Selv har jeg ikke hund, til det er jeg altfor glad i å reise og en hund hadde bare vært til besvær. Pusen Frøya for holde for meg for henne kan min gamle far ta hånd om når jeg er på reisefot.
    Lykke til med ny valp i hus :-)

    SvaraRadera
  5. Haha jag känner igen mig i det du skriver. Jag hatar själv kylan och kurar hellre i soffan med datorn i knät, framför en sprakande brasa.
    Så roligt att skaffa valp, det är ju så mysigt att längta och läsa på lite innan om rasen. Den är ju jättefin den finska lapphunden, fina färger ni valt.
    och du, kakan ÄR kanongod & väldigt lätt att göra;)
    Kram på dig/Ninna

    SvaraRadera
  6. J det blir spännande det här. Om två veckor skall vi iväg och kika på valpar, vi får se om vi hittar våran...

    Anna, Eurasier var faktiskt en av dom raserna vi kikade på, lite som en mini-Leonberger ;-)
    Förstår inte hur du med din lilla trägård kan offra en hel rabatt till hunden, men är valet att få sina egna uppgrävda så ;-)

    SvaraRadera
  7. Kjenner meg igjen i latskapen, blir liggende for lenge på fridagene, I-pad, hagebøker....Dårlig samvittighet for ikke å komme igang. Burde vært i aktivitet!.. Men jeg vet på et tidspunkt kommer energien og arbidslysten. Alt til sin tid, jeg er også godværshagemenneske. Nå planlegger jeg et nytt prosjekt i hagen. Det er jo godt å ha god tid i planleggingrsfasen enten det gjelder anskaffelse av hund eller større prosjekter i hagen. dessuten er jo planlegging hyggelig arbeid. Du skal ha takk for hyggelig omtale av interiørinnlegget mitt og jeg ønsker deg også lykke til med det nye familiemedlemmet som kommer.

    SvaraRadera
  8. Och jag som trodde att gårdshundar var grävare..? Finska lapphundar är ju jättefina - liknar Eurasiern lite (som jag är lite sugen på så småningom). Har du kikat in hos Bilbo och Gimli? (http://svanstippen.blogspot.com/)

    SvaraRadera
  9. Kan säga att ni gör helt rätt i ert val av ras,
    kika gärna på vår hemsida med, http://www.lapptussen.se
    annars finns vi på facebook med. Lycka till

    SvaraRadera
  10. Helt rätt ras ni bestämt er för :) Hoppas ni snart hittar er drömhund!

    SvaraRadera
  11. Jag vill också ha en hund... Sitter och tittar på bilder av Siberian/ alaska husky.
    MEN vi jobbar så dumt att vi inte kan ha hund :-( så kattskrällena får duga... (Och så har jag ju min fladdermus)
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  12. Jag vet Lappisar som gärna gräver, men jag vet också lappisar som INTE gräver :D Visst blev du väl klokare nu *skrattar* Jag har minst EN sån lat lat lat dag i veckan. Men så är hälsan god och sambon utarbetad *skojar*

    SvaraRadera