torsdag 26 juli 2012

Kransveronika

Veronicastrum virginicum är det som växer vid berget ihop med Spansknäva (någon undrade i mitt Geraniuminlägg).
Jättefin och tacksam är den Kransveronikan, blev årets perenn 2006. Stadig och fin och tålig och blommar nu när det behövs som mest. Blir klumpar som är lätta och dela och få fler av om man vill. Som jag som har 7 meter med bara kransveronika, vidjehortensia och spansknäva längs en bit av berget. Mest för att jag tyckte det var så svårt att hitta något som passade ihop med Vidjehortensiorna.

(Buskträdet i bakgrunden är en flikbladig brakved, Frangula asplenifolia)

Hur som, jag hann inte ens få en riktig bild på dom innan regnet kom i måndags, och blåsten, och nu ser det sååå kul ut. NOT. Stadigt, pyttsan heller. Nu brukar dom inte vika sig hos mig, men dom är verkligen avbrutna nere vid marken så så mycket räddning finns inte.

Jodå, man kan ju tycka att jag har en fin kantväxt. Till i helgen när jag skall klippa gräset. Då lämnas ingen pardon till växter som viker sig ut i gräsmattan.
Så det får bli en riktig superstor bukett, eller flera, av Kransveronika innan dess.


4 kommentarer:

 1. Så himla synd på så fina kransveronikor:( Mina har klarat sig som tur är men hårt regn är verkligen en styggelse för våra växter. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Men vilken supersnygg rabatt!! Jag har varit påväg att köpa kransveronika läänge, men nu måste det bli av snart! Har två hål längst bak i en rabatt som jag tror veronikan skulle fylla väl.
  Synd att dina gått av, men tänk vilka snygga buketter du får nu:).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Så himla synd att de gått av vid regnet! Men som du skriver, fina buketter blir det. Jag gillar kransveronikan och tänker skaffa fler, bladen och växtsättet är också så fint.
  Ha det gott!
  Blomkärringen

  SvaraRadera