söndag 1 juli 2012

Auktion

Var jag ofta på förr. Det var auktion nästan varje helg någonstans här på landet, men nu är det sällan några, och tiden finns inte riktigt.
Men idag så bar det av till en bara ett par kilometer härifrån. Jag var på jakt efter en sak. Ett stort linneskåp att ha i hallen till just sänglinne.


Jag har aldrig varit bra på att titta på småsaker, dom flesta går runt och tittar under koppar på märken och grejer, mig säger det inte ett dugg. Antingen är det snyggt, eller fult, men mest håller jag mig till större saker.
Alma var med och kikar om det finns något fint...
För några år sedan så gick kopparsaker för dyra pengar, nu ville ingen ha dom. 10-20 kr styck. Inte kopparvärdet en gång... Men jag köpte inga ändå. Jag är nog ingen koppartyp ;-)
Och se vad som stod där alldeles innanför dörren. Mitt skåp. Jag vet av erfarenhet att dom brukar gå billigt, för tungt som bly är det, och inte alla har plats för stora skåp hemma. 50 kronor gav jag. Blir nog vit eller gråmålat i vinter när jag har tid.

Snygga slitna gamla trädgårdsredskap. Två buntar för 70 resp 30 kr. Försök hitta en dynggrep, potatishacka, kratta, räfsa och spade för det!
Och alla, inklusive jag gick och tittade på dom gamla trädgårdsmöblerna. Blev mina för 50 kronor. Trälådan (bra till pappersåtervinningen istället för pappåsar) för några tior.


Radio till gubben för en tia, och gammal koffert för 30.


En vas, som var så otroligt ful så den var cool fast det fattade ingen annan, så en tia gav jag för den lådan. Och svagdrickekannor, alla fem för 20 kronor. Kan alltid stå rabatten någonstans eller bedvid växthuset.
Skåpet och trädgårdsmöblerna är förstås det jag är gladast över, det andra är bara bonusar :-)

9 kommentarer:

 1. Vilka kap!
  Kan tänka mig att det var kämpigt att få hem skåpet.....
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Vad billigt ala saker gick för. Jag längtar efter just den sortens auktioner. Men precis som du säger ser man de mer sällan än tidigare. Vet inte om alla lämnar sina möbler till finare auktioner och säljer resten på Blocket/Tradera. Grattis till fynden i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Den auktionen skulle jag ha velat vara på och gett dig en match på trädgårdsmöblerna :-) Jättesnygga saker och nu blev jag sugen auktioner.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Kul med auktion!

  Sv: För att få dit reaktioner: Gå till Layout. Längst ner på Inlägg finns en redigera-knapp. Klicka på den så kan du kryssa för reaktioner.

  SvaraRadera
 5. Jag saknar att gå på auktion, det brukade jag och Micke göra varje sommar förr! Kunde till och med vara två samma dag. Det har definitivt blivit färre auktioner, men de som har varit har vi ändå inte kunnat gå på - min treåring skulle aldrig ha det tålamodet.
  Vi var på en "gubbauktion" en gång (fråga inte mig varför det kallades så), där det bara auktionerades ut gamla verktyg. Det var precis när vi flyttat till hus med trädgård, så naturligtvis var det en väldigt trevlig auktion att gå på. :)

  Vilket vackert skåp du hittade! Kan ju bara säga att du hade tur med trädgårdsmöbeln, grattis!

  SvaraRadera
 6. Fint skåp men ännu finare trädgårdsmöbler vi har en stol och ett sånt bord. Vi brukar skoja att vi ska knycka andras stolar när vi ser såna, jag skulle så gärna vilja ha fler stolar. Verktyg kan man aldrig få för mycket av spadarna har ju en viss förmåga att gå av, man får ju skylla sig själv som inte tar in redskapen ens på vintern.

  SvaraRadera
 7. Det var CK som skrev om du undrar.

  SvaraRadera
 8. Hej, de gröna stålstolarna med gung..vet du vad det är för något, står det under eller någon etikett. Jag har nämligen kommit över likadana fast röda och skulle vilja veta vad det är för något. du kan svara till design663@hotmail.com Tack på förhand

  SvaraRadera