torsdag 5 juli 2012

Veckan projekt klart!

Jag är ju en projektmänniska. Och helst skall dom inte vara mer än högst en vecka. Detta var nog årets roligaste, och intensivaste. Tre dagar, damm med anläggning runtomkring.

För er som tycker att jag är så snabb. Ok, det är jag ;-) men vi är ju faktiskt nästan alltid två. Så dubblera dagarna, och räkna åtta timmars jobb x 2 om dagen, och då räknar vi bort tid för lunch och kaffe och så. Då är det ganska många timmar det tar att göra en damm ändå. Jag är inte så effektiv här hemma. Mer än i timmeslåga pass. Bara så att ni vet.

Vi blev då väldigt nöjda med dammen. Den passar trädgården perfekt. Och jag tror att kunden blev nöjd med. Då blir jag dubbelnöjd ;-)

Jag hade kunnat prata länge om vad en damm tillför trädgården, både biologiskt och estetiskt. Men efter önskemål och en steg för steginstruktion om dammakeri så tar jag det imorgon eller en annan dag ;-) Men vatten är bra! Bara så ni vet ;-)

Hur som, vissa bilder är visade innan, men här är före, under tiden och efter:
Före:


Efter:

Imorgon har jag tagit ledigt från mig själv. Det var länge sedan. Jag skall sätta en äggklocka på två timmars ringning och städa huset. Sedan är det min egen välbehövliga trädgård som behöver en ogräsrivning.

Dagens tips från trädgårdsmästaren: Skaffa er inte större trädgård än ni hinner med. Eller skaffa er en TrädgårdsFia ;-)


5 kommentarer:

 1. Så fin damm! Jag tycker speciellt mycket om stenarna, att det är litet olika storlek och form på dem. Växtvalet är fint också.

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt! Vilken perfekt urgröpt sten till vattenfallet;) Himla snyggt med det röda växtern, vad är det i framkant på bild 6? Ett gräs? Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Oiiii så stolt jeg blir når jeg ser bildene:-) Tror jeg får gjöre en sang om dette dammbygget:-) Skiffer neste uke, så ladda med karbohydrater:-) Erlend

  SvaraRadera
 4. Så, så snyggt! Måste skaffa mig en damm, måste!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Ett verkligt lyckat resultat! Jättefint!
  Kram Marie

  SvaraRadera