tisdag 24 juli 2012

Provrosorna

Börjar blomma nu, och det är lite spännande att se hur dom blir.
En hel del har faktiskt dött, och just dom som lever av dom sorterna får så mycket svartfläckssjuka så både blad och blommor faller och det bara är frågan om veckor innan dom är döda med. Jaja, nu är det ju provodlare jag är, och då skall ju rosorna just provas.

Meningen var ju att jag skulle ha gjort min uteplats, men 15 meter pergola och 40-50 m2 rabatt och planterat klatchiga färger i. Men det har ju gått som det har gått med den anläggingen (första tagen är faktiskt grävda ;-)) så alla rosor stoppades ner i grönsakslandena (som f.ö inte innehåller nästan en endaste grönsak iår).

Dom rosorna i vitt-rosa-vinrött jag fick planterades dock bland mina befintliga rosor.

Den här passar nog bättre bland mina rosa blommor än i det gul-röda temat.


Nu är namnen på en del rosor hemliga, men dom här två under är Austinrosor och finns så vitt jag vet redan i handeln. Snygga som alla hans rosor förtås, deras största utmaning hos mig blir övervintringen.

Vissa kom barrotade, vissa i stora krukor, och här är en som jag fick tre plantor av som sköter sig förträffligt. Snygga buskar, helt fulla med knopp, och jag gillar (faktiskt) den gula färgen!6 kommentarer:

 1. Fina! Den sista var söt, fast den var gul:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Gillar också verkligen den sista ljusgula (trots att den är gul). :-)

  SvaraRadera
 3. Ja jag gillar oxå den där ljusgula :-) riktigt fin färg faktist!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Instämmer med de andra - den ljusgula är mycket fin. Den gillar jag bäst av dem du visar.

  Trist med de rosor som dött eller är sjuka. Mina verkar helt friska hittills, men ingen är densamma som dem du fått.

  SvaraRadera
 5. Verkligen spännande! Inte så konstigt att du inte hunnit med ditt eget bygge med tanke på hur mycket jobb du har. Men det är ju superduper att uppdragen ramlAr in och att du har fullt upp:-)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Värdefull information! Flera av mina har börjat blomma nu, och vissa har stora knoppar. Andra blommar nog inte i år. Tråkigt att vissa dött för dig. Usch för svartfläck, jag har det överallt känns det som!!!
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera