lördag 28 juli 2012

Minisemester

har jag haft med mina älsklingar på Skara sommarland. Två dagar med vattenruschbanor, karuseller och sockervaddsätning, men när vi hade blivit totalt dränkta av ösregnet mitt på dagen idag så tyckte till och med barnen att det var dags att fara hem.

Visade er ju min röd-röda temynta häromdagen. Jag funderade lite varför jag hade delat den och satt en bit på andra sidan stenbänken med, men nu hade jag redan förra året insett att det var fel röd och köpt en till röd... som blev rätt röd. Alltså rosa ;-)

Den var rätt! Och otroligt nog så verkar trädgårdshunden ha missat att ta bort lappen, för den satt bredvid och på den står det Monarda. Temyta. 'Mahogany'. Röd, Juli-Augusti 80 cm.

Monarda 'Mahogany'

Lite annan röd mot den röda va...
Monarda 'Camridge Scarlet'

Och så lite bilder från Sommarland. Jag fotade inte mycket, och inte är det lätt när allting snurrar så fort eller är så långt bort.
Dottern åkte kneeboard och det gick riktigt bra för att vara första gången!
Jag hoppade över dom värsta berg och dalbanorna jordnära som jag är, men sonen och maken åkte en hemsking...

Sonens favorit var att åka snurrade kossor. Han åkte sju gånger tror jag. Jag åkte med en gång...Och den där guldvaskningen fanns när jag var barn, och fortfarande. Förstod inte vad den skulle vara bra för varken då eller nu ;-)
Ha det gött! Nu skall jag lägga mig och lata mig med godis, vovvar, katter och en film :-)

2 kommentarer:

  1. Gillar temyntor men har haft sådan otur med mjöldagg så jag "utrotade" dem från min trädgård. Men förra året när vi vart i Tyskland hittade jag en "dvärgtemynta" som jag inte kunde motstå, så nu har jag en igen som verkar lara sig från mjöldagg dessutom:)) Härliga bilder från sommarland:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Jag är lite tveksam till temynta... tror jag! Jag har en som blommade första gången mer rejält förra året och den var så fin... sen var den vissen :) Den blommade så kort stund!!! Innan jag sett årets blomning så kommer jag inte införskaffa en ny iaf!!

    SvaraRadera