torsdag 2 maj 2013

Jag blir så lycklig!

För allt som tittar upp. Våren är så sen i år så jag går runt och sneglar i rabatterna och undrar om det ena och det andra har överlevt vintern. Eller den elaka vårvintern kanske man skall säga.

Tandroten trodde jag var försvunnen, men så häromdagen så stod den bara där, redo att börja blomma. Lycka! Två av tre trillium jag planterade i fjor visar sig, en hel del av sipporna i olika färger kommer upp även om dom inte blommar på ett tag än.

 Men så finns det en del som inte tänker komma upp. Som en del av mina julrosor. Jag har väl inte så jättemånga, men en del av dom tänker inte komma, det känns på roten och det känns på lukten när man drar i en gammal stjälk... bajsjulrosor...

Men jag köpte en julros på Nordiska trädgårdar, en riktigt mörkt en som skulle matcha dom fräkniga och ljusare rosa. Nu får den stå där i ensam majestät i rabatten.


3 kommentarer:

 1. Det är en underbar och spännande tid nu att vistas ute i trädgården på :=)

  Önskar dig en fortsatt fin dag!

  SvaraRadera
 2. Jag känner precis igen känslan. Blir så glad över små frösådder som klarat sin första vinter, men vart är mina vita anisisopar??? Försöker stirra upp dem ur rabatten. Väx då!!
  Ha en bra dag!
  //Katarina

  SvaraRadera
 3. Jahapp. Det är tydligen så att vissa grejer ska gå åt pipsvängen. Fast den där mörka julrosen tål ju att stå ensam, mkt snygg! :-)

  SvaraRadera