måndag 27 maj 2013

Välfyllt!

 Men ändå inte helt full. Vi har grävd brunn och även om den r väldigt djup så kan man tömma den. Maken har fyllt på vatten under dagen och jag vet inte om jag någonsin har sett dammen så välfylld som nu, och då kan vi nog klämma in lite vatten till. Om den läcker, det vet vi ju inte än förrän vi ser om nivån håller sig.
 Men lönnarna vid dammen är fina! Den här, 'Dissectum Garnet' råkade ut för en olycka då den fick en gren som skalade av ena sidan så nu har den lite bonsaistuk och har mest grenar mot vattnet till.
 Och Gyllenlönnen med det krångliga namnet Acer shirasawanum 'Aureum' växer inte fort här i min zon, men växer gör den. Och eftersom den fryser i dom grentopparna som vågar växa för fort under sommaren så är den väldigt kompakt. Men härligt lysande gulgrön!

2 kommentarer:

  1. Ljuvlig färg på båda små lönnarna! Och jag går och klurar och klurar på damm, jag vill bygga en som skulle få en bergshäll som fortsätter ned i den ungefär som ni har gjort. Limmade ni fast dammduken på stenen?

    SvaraRadera
  2. Tur att det var grenen på baksidan i alla fall och inte mot dammen. Den ser verkligen vacker ut där den sträcker si ug. Jag har också en liten gyllenlönn här hemma och jag är så lycklig över att den klarade vintern. Lyser verkligen upp här hos oss som ett litet utropstecken.

    Ha det bra!

    SvaraRadera