måndag 6 maj 2013

Planteringsförslag

Nästa vecka skall vi starta på ett riktigt roligt jobb, för jag tror det kommer att bli så fint!
Oftast har inte kunderna så mycket åsikter om planteringar, om dom ens vill ha några, och jag tycker det är mycket skojigare att planera en trädgård när en kund faktiskt tycker om trädgård och blommor och har lite åsikter :-) Ja, det är klart, kan ju vara för att jag gillar blommor med, men det blir lätt lite slentrianmässigt när man skall göra rabatt efter rabatt utan några önskemål alls mer än att det skall blomma och vara fint och lättskött.

I vilket fall så struntade jag i ritning helt nu, jag samlade bara bilder på växterna och skrev vad som hette och skickade till kunden. Hennes önskemål var bland annat havstema, och hon hade klippt ur en bild ur en tidning som visade en rabatt just i blått, silver och gräs. Ett silverpäron stod på önskelistan med och det passar ju temat perfekt.

 Det blir en böjd gång till huvudentrén i grå marksten, resten av gångarna runt huset blir grusgångar, grusträdgård på var sida av markstensgången. Förstås kanter i likadan sten mellan grus och gräs både i gångar och plantering annars blir det besvärligt, även en hel del berg finns det på tomten. Riktig västkust det :-) Allt detta hamnar inte i en rabatt, utan det blir en större rabatt med kanske hälften av växterna, sedan får det bli en del annat som klickar i gruset.6 kommentarer:

 1. Vilka härliga färger! Jag hoppas at vi får se hur det ser ut när det är klart, också.
  Måste bara fråga: vad heter gräset längst upp till vänster?
  Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett Miscanthus 'Gracillimus', brukar finnas i många plantskolor, blir väldig fin fontänform på det men hinner oftast inte blomma.

   Radera
 2. Låter som ett spännande projekt, hoppas vi får följa med på färden:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Det kommer att bli så fint!
  Så vackert att få in lite bronstoner också...
  Vad heter gräset längst ner till vänster?
  undrar
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gräset med gula vippor är Calamagrostis 'Karl Foerster'. Ett jättetåligt och bra gräs, klarar t.om min lera utan att frysa bort :-)

   Sedan så brukar jag anpassa efter vad jag hittar på plantskolan, det silvriga gräset som är Silverhavre kanske blir Blåsvingel eller Magellans strandråg i slutänden.

   Radera
 4. Kommer bli fint! Snyggt med det bronsfärgade gräset som kontrast samtidigt som det tar upp färgerna från solhatten.
  Må gott!
  //Katarina

  SvaraRadera