söndag 13 april 2014

Dagens blomning

 I min trädgård. Så jättemycket händer inte, kanske för att jag går rundan minst två gånger om dagen och då hinner det förstås inte hända så mycket mellan gångerna.
Jag är så glad för nunneörterna! Förstår inte varför inte alla har sådana i sin trädgård!
 Lite har de börjat att sprida sig också, jag vill ha en matta av dem.
 Stor nunneört, Corydalis solida

Den här lilla raringen med rosa kanter undrar jag om jag sett förut.
 Och balkansipporna som var försvunna förra året är här igen. Minns inte om jag satte nya i höstas men jag tror att det är de gamla, så antagligen fick de bara lite skrämselhicka förra våren.
 En tulpan som jag är väldigt glad i och som kommer år efter år är vildtulpanen Tulipa turkestanica. Får kanske bli fler sådana om jag bara kommer ihåg i höst vad fina de är.
 Den vanliga vita julrosen, nä, jag gillar inte min för den blommar först nu. Den får stå där men sådan blir det inga fler av.

Pioner däremot kan jag inte få nog av. 

Trädgårdssugen att greja i min egen trädgård har inte kommit riktigt. Just nu ser det mest ut dåhär... det här är den där ellipsen jag började på för ett par år sedan, gräsmattan skall höjas och jorden kommer från andra sidan huset där det ser än värre ut.
Men Rom byggdes inte på en dag osv, så även om trädgården mest är jordhögar så får jag hoppas att någon gång i framtiden blir det något av de jordhögarna med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar