söndag 27 april 2014

Vem hinner med?

 Inte jag i alla fall. Som alltid såhär års. Härligt är det, varje gång man går en trädgårdsrunda hittar man något nytt som slagit ut!

Först Katsuran. Jag älskar verkligen det trädet, var något av det första jag planterade när vi flyttat hit med. Älskar det extra mycket vår och höst, men hela sommaren med...
 Jobbar man mycket nu på våren så riskerar man att missa vissa växter. Den enkla blodörte hann jag med i år. Både när den slog ut och när den blommar och hinner vissna samtidigt.
Den fyllda blommar någon dag längre. Men kort den med.
 Även jag har backsippor. I ren sand. Lite olika färger, nu blommar de vanliga lila och de vita, de vinröda lever men jag tror inte de tänker blomma i år.

Trillium har jag samlat på mig några olika. Namnlapparna har ju en frmåga att försvinna och flytta runt. Vet att jag har både Albidum och Grandiflorum. Vilken som är vad får jag väl googla någon dag. Kanske.
 En röd som kan hete T.erectum har jag med, syns där i bakgrunden.

Magnolia 'Merrill' är den enda magnolian som trivs hos mig. Och då köper jag flera varje år.Förra året bjöd den på en blomma. I år är det säkert femton. Det är ju ett framsteg.

 Kanske ingen raritet, men ack så blå och tacksam är ormögat. Tänk om katten med blå ögon vile sitta i den frivilligt, vi har provat många gånger men icke.

De lite annorlunda vitsipporna börjar blomma här nu. Här är den som jag tycker är fulast av dem alla. Anemona nemoros 'Monstrosa' heter den. Förstår inte varför man odlar sådant men kanske för att den är så ful så den är kul?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar