onsdag 2 april 2014

Nu är jag igång!

Årets första anläggningsjobb består av dammbygge på/i berg, stenläggning, flytt av ett L-stöd, upphöjd rabatt/mu med rosor i, skifferläggning ja och en massa annat smått och gott. Som ett stenparti. Allt är kul, men roligast är förstås dammbygge :-) Dammen kommer bli sååå fint, hur det än blir.

Såhär såg det ut i morse. Hela trädgården på den här sidan är terrasserad med L-stöd. Här är två trappor ner till en bouleplan med en stenyta mellan trapporna där det har varit en liiiten plastdamm av sådan där färdig dammbalja. Och så har det varit vattenfall på båda sidor trappen.
Trappor och stöd blir kvar, men stenen bort och singel med skiffertrampstenar i istället. Bortre slänten på bilden blir stenparti och även lite härom trappan för att göra det enhetligt, och även för att få robotklipparen att inte störta ut för berget just där.


 Här är tomtgränsen till grannen, ungefär där singlet är. Där blir en upphöjd rabatt med rosor.
 Och här, här blir det finaste av allt. En damm. Hur den blir i form och djup är svårt att säga när man börjar och det är berg under.
 Här har vi börjat plocka upp stenen.
 Ja, sedan hade nästan hela dagen gått och vi hade hittat ett djup på 80 cm :-)
Smågrävare är bra när man måste komma åt, som hr var det väldigt trångt att komma till, men de är inte gjorda för att flytta stenar som är tyngre än grävaren. Men tydligen går allt med god vilja och teknik.
 Och så var dagen slut. Mycket tid första dagen går åt att hämta maskiner, mäta för stenbeställningar, flytta bort befintligt material för att sedan flytta dit nytt och sådant som gör att jag ibland inte tycker att det händer så värst mycket. Men det gör det, och imorgon hoppas jag dammgropen är färdiggrävd och vi kan börja fundera på hur den skall ligga för att bli snyggast.

 Ses då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar