måndag 28 april 2014

Projektstart

 Idag igen. Den här veckan, och kanske en del av nästa så håller vi till här:
 Mycket sten som skall läggas, 32 meter mur som skall göras och 60 m2 parkering. Lyx är att kunden gjorde förarbetet själv, sånt är ganska skönt efter all sandskyffling det senaste :-)

Här hemma blommar presidentsippan, Jeffersonia dubia.
Det är nog inte bara jag som inte hinner alla blommor med hör jag av andra trädgårdsfolk. Tulpanerna som brukar blomma om en månad hade slagit ut idag när jag kom hem från jobbet.

Och premiär hos mig har en helt vanlig Forsythia. Tog den som stickling för flera år sedan när jag gick i skolan och den har stått på tillväxt mer eller mindre bortglömd bredvid rabarbern, men nu så! Då är det egentligen dags att bestämma var den skall bo mer permanent, men det får bli en annan gång.
Och mina djur är de finaste, som vanligt. Såhär som en räka ser Dixie ut när hon är ute och får syn på Muffy.

 Muffy som jag försöker få att ligga still i vitsipporna, har missat något där när jag inte har lärt henne "stanna kvar" märker jag, för att ligga i vitsippor är ganska tråkigt tycker hon.

4 kommentarer:

 1. Den der Forsythia...jeg tror det er den vi kaller gullbusk her i Norge. Er den vanskelig å få til? Eller er det bare her hos meg den ikke vil etablere seg? Enten er det noe feil med jorden her, eller så er det dyr som spiser av den både ovenfra og nedenfra. Og jeg vil jo så gjerne ha en stor sånn busk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den anses som väldigt lättodlad, och faktiskt rådjurssäker också! Men rådjur kan ha lite lokala vanor har jag märkt… men jag tycker du skall prova en till Kjersti, dör man behöver mycket blommor nu på våren :-D

   Radera
  2. Okay, da skylder jeg heller på markmus eller jordrotter eller noe sånt ;)
   Jeg får se om jeg kan stjele noen avleggere ett eller annet sted, skal ikke de rett i jord for å utvikle røtter?

   Radera
 2. Jaa, det är verkligen en annorlunda vår men just nu ska värmen ta en paus och då kan vi få hinna njuta lite lagom till helgen!
  Fast, vi vill ju ha värme! Men... aldrig blir man ju 100 % nöjd ;)

  SvaraRadera