onsdag 9 april 2014

Regn, regn och regn.

 Under min tid som trädgårdsanläggare så har jag varit ganska besparad från sådana här regniga dagar (eller om jag förträngt dem), men nu är det var tydligen slut på det, för nu har det varit riktigt ihållande och surt i några dagar, i går fick bli en kort dag med lite pill med dammen, idag valde vi det minst jobbiga att göra i regn, kärra sand till stenpartiet. 8 m3 hade vi, och alla 8 orkade vi inte med men nog 5. Riktigt blöt och tung sand, men det var inte långt att köra den och eftersom vi fått sanden tippad på gräset så slapp vi både uppförsbacke och genom tjockt grus på parkeringen.

På morgonen:
 På eftermiddagen var det mest kvicksanden i botten kvar:
Urgrävt cirka 30 cm, duk på och sedan sand och sten.
 Andra slänten fick grå geotextil istället för vit, för att variera oss lite (eller för att det var den färgen som den bygghandeln hade ;-))
  
Det är min stackars kollega som får hämta sten. Det bli nog inte så mycket stenar som jag skulle vilja, för har man inga maskiner så är det tyvärr begränsade storlekar man kan ta (särskilt jag), och riktigt hur mycket som helst orkar vi inte, men får väl ta lite varje dag. Helst vill ju jag ha bumlingar på ett ton eller så och neråt, men jag får vara nöjd ändå den här gången.
 Och för att vi inte skall glömma bort att vi har lite annat att göra så kom det 4 kubik till med grus idag. Vanligt hederligt 0-18 och två säckar sjösten.
 Imorgon står det på schemat att sätta skiffer. Vi tänkte det kan vara trevligt för kunden att komma in i huset utan att behöva klafsa genom en utgrävd gång som mest är lera nu.

 Då börjar jag även en agilitykurs med Muffy. Skall bli så kul! Det betyder att hon får åka med och jobba på dagen för jag hinner inte hem emellan, jag nog inte hemma förrän det är nästan natta så jag lovar inte att vi ses då!


2 kommentarer:

  1. Lycka till med kursen och hoppas du får tid att visa mer bilder i takt med att jobbet fortskrider.//Ingrid

    SvaraRadera
  2. Ni e ju världsmästar bäst på anläggning. Ingenting stoppar kvinnan från Hedekas eller "Norsken" ; ) ! Ha det gött och akta ryggarna , ni ska väl göra fler jobb efter detta, eller...

    SvaraRadera