fredag 10 februari 2012

Blooming Friday

Många Löjtnantshjärtsbilder blir det säkert idag, för temat hos Katarina på "Roses and stuff" är temat "Valentines day".
Och jag kommer inte på något mer spännande jag, fast jag hade förstås kunnat visa en massa söta bilder på mina barn och min gubbe. Min dotter är f.ö den enda här i huset som tycker man skall fira Alla hjärtans dag. Väldigt noga är hon med det. Vet inte var hon har lärt sig sådant med visst är det gulligt med hemmagjorda fina kort och sådant :-)
Varför lägger dom inte alla hjärtans dag och andra sådana här shopping-påhittade dagar på våren? Så man kan önska sig en planta? På mors dag så har jag fått både gråpäronträd och gräsklippare. SÅNT gillar jag!Den vita har jag med. Blommar mer eller mindre hela sommaren i halvskugga. Löjtnantshjärta är ju en sådan där växt som har bytt namn, från Dicentra spactabilis till Lamprocapnos spectabilis. Ja det vore ju synd att göra det lättare...

Och en väldigt snygg planta av Fänrikshjärta (Dicentra formosa) har jag. Det är inte den vanliga, jag kan tänka mig att det kanske är namnsorten 'King of Hearts'.Och förra våren fick jag några knölar till Sjömanshjärta (Dicenta cucullaria). Förstås har jag glömt precis var jag satte dom, men hoppas hoppas att dom kommer ivår!11 kommentarer:

 1. Passar allra bäst på temat idag, de är så vackra. Jag tyckte ditt fänrikshjärta var väldigt vackert, får nog spana efter den namnsorten. Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 2. Men,, vilka fantastiska bilder du visar, har inga vita så det måste jag nog skaffa mig för de är ju bara så fina. Sjömanshjärta är något nytt för mig , har aldrig hört talas om dem innan??? men tycker de verkar jätte fina på dina bilder. Ha en skön helg :-)
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Det var inga dåliga plantor du har, riktigt härliga frodiga ruggar av fänrikshjärta. Pion och löjtnantshjärta, kan det bli mer romantiskt:)?.
  Trevlig kväll.
  Maria

  SvaraRadera
 4. Jag har vit löjnantshjärta och jag älskar dom. Tidiga och frösår sig villigt. Tyckte fänrikshjärtat var riktigt fint. Åker in på vill ha listan.
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också hjärtanen.
  Det finns ju några sorter att välja bland.
  Löjtantshjärtanet frösår sig villigt hos mig. Sjömanshjärtat det vissnar ner efter blommningen så jag har satt en liten ställning över plantan för att inte gräva upp knölarna.
  Fänrikshjärtat det växer som ett ogräs hos mig jag har försökt ta bort det men misslyckats. En sort som blir lite högre är Furirhjärtat , den får liknande färg som fänrikshjärtat.

  Nä nu skall jag sluta räkna upp olika sorter.:o))

  Önskar dig en riktigt fin helg.

  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Hoppas dina sjöman visar sig ivår så du hittar dem! Mina är nyflyttade, så rådjuren slipper trampa ner dem...
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Så många fina "hjärtebarn" du har. Håller med dig om att Alla Hjärtans Dag borde ligga på våren.....
  Ha en fin weekend.

  SvaraRadera
 8. Perfekt motiv för temat, härliga bilder på riktiga "älsklingar" de är verkligen jättefina!
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 9. Ja det blir alldeles säkert en del löjtnandshjärtan idag!
  Den är ju ljuvlig :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 10. Fina hjärtan ska jag väl säga först! men jag hittar inte ngt meddelande från dig på fb. En blogg med samma namn men med T i Trädgård hmmm.... mejla om du vill ha några frön. bratt.gustafsson(at)gmail.com /evab

  SvaraRadera
 11. Så många fina hjärtan du har:)
  Ha en alldeles underbar lördag!!

  SvaraRadera