torsdag 16 februari 2012

Vår? Det tror jag när jag ser det!

Dom påstår att våren kommer nästa vecka. Ja det blir nog en ytterst tillfällig vår isåntfall, säger pessimisten Fia...

Minns ni 2008? Jag har nog aldrig haft så mycket som har frusit bort som då.

10 Februari, då blommade vintergäcken här. Det brukar ske i månadsskiftet mars-april annars...

Det var så vårigt, så man kunde börja vårbruket ute i trädgården. Bland annat planterade jag granhäck (också 10.e februari)13 februari kunde man äta ute i vårsolen...

Jo, och så varmt och fint var det, ända fram tills påsk, som var den 22 mars det året. Då kom det mängder med snö, small till och blev -18 grader!


Sådant tycker inte växter om! Och inte jag heller.
Men det blev en "riktig" vår den våren med ;-) Och inte senare än vanligt. Men vissa växter hämtade sig aldrig från den chocken!

9 kommentarer:

 1. Så himla tidigt! riktigt så vårlikt i feb förra året var det inte hos mej och som du säger ska man kanske vara glad för det. Nä, det blir nog inte vår här heller nästa vecka, såg att tis-onsdag skulle det komma rejält med snö igen.. Men förr eller senare så är det tid för den efterlängtade våren och allt som vill upp ur jorden! (:D Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Som tur är förtränger man vissa saker, som tidigare vintrar t.ex. Så jag kollade hur det var för ett år sen. Då var det -10 grader och nästan en meter med snö. I år har vi +-0 och "bara" 2-3 dm snö. :-) Men framför allt så började vintern inte i november utan i mitten på januari i år! Det kan man kalla för progress!!

  SvaraRadera
 3. Vinterene kan være så forskjellige fra år til år. Her hos meg har det vært en relativ mild vinter, så jeg håper på en tidlig vår. Men det er fortsatt 30 cm med snø her...Klem Marit

  SvaraRadera
 4. I väntan på den riktiga våren får vi ha lite vår inomhus med alla frösådder som gror och egentligen är sådda alldeles för tidigt och i våra fantasier!
  KRAM evab

  SvaraRadera
 5. Javisst kommer jag ihåg det, hemskt var det!
  Men vad underbart med vår nästa vecka, jag längtar så mycket efter den så jag tror på det:)).
  Ha det gott.
  Maria

  SvaraRadera
 6. Det måste väl vara tidigt för våren än, även i skåne? Ulrika

  SvaraRadera
 7. Ja, visst hoppas man på vår men nästa vecka??? Nja det tror jag ju inte riktigt på:) Men varmare får det ju gärna bli så att all snö och is smälter bort:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Här hos mig var det lite vår fram till rysskylan drog in. Både snödroppar och vintergäck stod i full blom och blåmesarna inspekterade ivrigt holkarna i trädgården. Nu har vintergäckarna blivit mörkgula och genomskinliga av köld - hoppas att de kan tina upp när det blir varmare igen.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas nog faktiskt att våren dröjer lite till. Man blir så besviken om det kommer bakslag annars...

  SvaraRadera