tisdag 21 februari 2012

Sommarbilder

Lite tillfällig bloggtorka igen. Men när jag tittar på mina sommarbilder så saknar jag uteplatsen mest tror jag...
Idag kändes det ju lite som vår. Tyckte t.om att jag såg snödroppar i en trädgård när jag åkte från jobbet. Hemma var det som vanligt mer snö än hos grannen... Snyggt är det med berg, men man får vinter två veckor längre än grannarna som är utan berg åt söder... Så snödroppar och vintergäck här var bara att glömma konstaterade jag snabbt på min trädgårdsrunda. Men fortsätter det såhär så kanske snart... Hoppas hoppas, jag behöver den här solen och fågelkvittret nu även om det bara är februari.


Nästan så jag tycker min fuliris är fin t.om. Men bara nästan.

Var på årsmöte med sta och lyssnade på föreläsning av Gerben, han berättade om udda perenner, sådana som är svåra att få tag på av olika anledningar. Väldigt bra föreläsning, jag har bokat in mig på en sta-bussresa dit och till Peter Korn i vår. Skall bli superkul. Hur som, just Iris variegata tog han upp som en udda perenn, och jag tänkte att den är så ful så klart den är svår att få tag på ;-) Annars kan ni ju komma hit och gräva om ni vill...

Ha det gött så ser ni mig här när jag kommer på något mer att skriva om ;-)7 kommentarer:

 1. Grattis till kommande besök hos Peter K och Gerben. Mina favoriter;-)
  Idag sken solen och vi kunde fika i uterummet utan tilläggsvärme så snart så..... !!!!
  Var glad åt berget, inte bara till nackdel!

  SvaraRadera
 2. Herlige sommerbilde fra hagen din,Fia:)...ja nå lengter vi og venter på vår og sommer:)

  SvaraRadera
 3. Det är så vackert med berg, speciellt bohusgranit:). Ljuvliga sommarbilder du bjuder på.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 4. Gerben är alltid bra och underhållande att lyssna på:) Kul att träffa dig också:) Blir alldeles sjuk av längtan efter vår och sommar när jag ser dina bilder, men snart är vi där igen:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder, å så snyggt med berget! Är nog värt dom extra 2 veckornas väntan!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 6. Vi har precis samma problem, vinter ett par veckor längre än andra i samma område. Vi ligger längst ner i en dalsficka så solens strålar når inte under de månader när det är som mörkast. Fördelen är att tjälen har oftast hunnit ur jorden när solen börjar ligga på så vi behöver inte skydda växter från vårsolen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Ditt berg är fantastiskt fint! Jag skulle gärna bytt lite lerig sumpmark full med vattensork mot en bit berg....och är det din fuliris??? Den är ju helt underbar!!!
  Jag läste om ditt persikoträd i förra inlägget. Har också ett Frost i växthus som tuktas konstant, men vilka skördar vi får. För några år sedan över 100 frukter. Då var det fest!
  Ha en fortsatt fin vecka

  SvaraRadera