måndag 6 februari 2012

TrädgårdsFia

En gång för länge sedan, eller åtminstone fyra år sedan eller så, så arbetade jag på en industri...
Efter att ha gått på fabriken i 11 år, ja då var man så trött på det så man kunde spy. Nåja, det var man redan efter första året där...
Hur som helst, det var då det började gå utför för bilindustrin. Jag gjorde ett litet byte med någon som stod före mig i turordningen att få sluta, och så gick jag hem med full lön och passade på att läsa in lite ämnen på komvux... Nice, nice ;-)
Ja, jag gick en 20 veckorskurs i trädgård också, och så tänkte jag att jag startar eget istället för att gå och drälla, så det gjorde jag. Men innan jag hann jobba något i min egen firma så blev jag anställd över sommaren, och sedan kom jag in på tvåårig trädgårdsutbildning...

Ja, den där firman som jag registrerade då för länge sedan, den har liksom funnits men aldrig drivits... TrädgårdsFia...

Och när jag var färdig med den där tvååriga trädgårdsmästar/anläggarutbildningen i våras, ja då blev jag erbjuden jobb, och eftersom jag är en sådan mes så var ju det tryggt och lättvindigt tyckte jag.

MEN NU JÄVLAR! Nu får det vara nog med tönterierna här! Vafan, hur svårt kan det vara ;-)?

Det ÄR faktiskt Fia på bilden ;-)
Firman är nerlagd sedan dryg halvåret, skattemyndigheten tyckte visst inte att man skall ha firma om man inte driver den... sedan får man inte heller ha "konkurrerande verksamhet" när man är anställd, och skall man få minsta lilla a-kassa så får man inte ha egen firma.

Så nu sitter jag här med vääärldens tråkigaste jobb. Och svåraste. Jag försöker få ihop en ny hemsida. Jag har aldrig gjort en hemsida innan, och alla andra har ju så proffsiga! Nu menar jag inte att jag vill ha en flaschig hemsida med en massa bildspel och grejer, "less is more" och det är helt sant, men jag fattar ingenting av datorer när jag skall göra något nytt. Varför kan man inte göra en snygg hemsida lika lätt som en blogg?

Sedan visar det sig att man kan inte göra sin hemsida på en mac! (på det webbhotellet iaf). Alltså får jag låna barnens pc.ar och flytta bilder fram och tillbaka mellan datorer för redigering mm. Många datorer sitter jag med för att få till det. MEN JAG KAN INTE!

Och sedan så är det det där med marknadsföring...
Men eftersom jag kommer arbeta ihop med min gamla klasskamrat "Gartnergutten" så fixar vi sådant som marknadsföring och letar revisorer och sådant ihop iaf.
Jag kommer att meddela när den nya hemsidan är färdig, och facebooksida och allt vad det är. Medan man får a-kassa så får man inte marknadsföra eller ha något med firman att göra, men på fredag skall jag höra om jag kan få startaeget bidrag istället... och efter det så får jag börja bli färdig med hemsidan. Innan jag blir helt galen!

12 kommentarer:

 1. Toppen att du vågar hoppa! Från tryggt till... spännande, intressant, arbetsamt, roligt och utmanande. Det där med hemsidor tillhör ju det mer utmanande, eh, - men syns man inte finns man inte.

  Jag önskar dig hjärtligt välkommen i "Vi-som-vågade-starta eget"-klubben och nog kommer dagar då du undrar varför i all jösse namn du gjorde detta, men alla de andra dagarna kommer du att vara så glad och nöjd med ditt val!

  Go girl! Kramar

  SvaraRadera
 2. Hurra! Nå skal det bli andre boller:-)

  -Gartnergutten

  SvaraRadera
 3. Kolla n svenska webbhotellet one. com. De har färdiga mallar att jobba med och funkar ungefär som blogger. Dessutom är de billiga och har bra support! Lycka till med allt spännande!

  SvaraRadera
 4. Lycka till med företaget! Hoppas att du lyckas med hemsidan snart så att du kan börja på lite roligare saker. :-)

  SvaraRadera
 5. Skönt att ni är två som kan hjälpa varandra i den där djungeln. Vilka fina flyers och jag bara älskar bilden på Fia med skottkärran!
  Hoppas du kan få starta eget bidrag!!!!

  SvaraRadera
 6. Strongt, modigt och jätteduktigt av dig att starta eget:) Visst kommer du att klara det!!! Stort LYCKA TILL!! Kram/Monne

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att du vågar ta tag i detta nu & jag hoppas verkligen det går vägen. Småler lite när jag läser din blogg, jag är också bra på att svära, hihi. Jättefin logga på TrädgårdsFia. Ett stort Lycka till kommer här.

  SvaraRadera
 8. Heja, heja! Oh, vad kul med ännu en kollega på frilans och att du snart kan styra över din egen tid! Grattis! Hojta till när du vågar ta steget fullt ut, så jag vet! Förstår din vånda med hemsidan! Har själv fortfarande inte kommit dit på snart 2 år som min egen, men det har iofs rullat på rätt så bra ändå! :) Om du får bidraget - försök få dem att ge dig en 'starta-eget-kurs' innan dess, även om du varit och nosat på egen verksamhet innan, jag tycker åtminstone att man inte kan få nog med tips inför starten och kontaktnätet med de andra nyföretagarna i närheten behöver ju alltid spädas på - även inom andra branscher = potentiella kunder!!! Gillar loggan skarpt! Massor med prematura grattiskramar från Mia

  SvaraRadera
 9. Men vad bra, you go girl! Som du säger Hur svårt kan det va? Sen är det ju så att i vårt land riskerar man inte allt, det finns alltid en möjlighet om det går åt pipsvängen, fråga mig, jag vet :-) Hemsida! Har du kollat in alla de som har färdiga mallar? De är enkla, rena och riktigt lätta att sköta. Och man kan få med sitt eget domännamn och forma dom så som man vill ha dom. Precis som en blogg. Googla skapa hemsida så får du upp massor av företag.
  Lycka till!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 10. Go girl go!!! Så kul!!!Lycka till med allt både hemsida och firma!!
  Ha en alldeles underbar dag!

  SvaraRadera
 11. LYCKA TILL! Hemsida på one.com är mycket enklare än att blogga! Tack för den hjälp jag fått från dig när det gäller bloggeriet. Kanske kan jag ge något tips när det gäller att jobba med one.com även om jag har kört fast på några funktioner. /evab

  SvaraRadera
 12. Det är så modigt att våga satsa på det man vill. Hoppas verkligen allt kommer att flyta på. Stort lycka till med företaget och hemsidan!

  //Kattis

  SvaraRadera