lördag 5 maj 2012

Dagens fynd...

...blev många.
Framförallt kom jag hem med mycket sippor. Gulsippor både enkla, fyllda och halvfyllda, blåa vitsippor, och dubbla vitsippor...

Även en del primulor. Vanliga tantprimulor, men jag behöver något som blommar i min trädgård nu.

Mina första trillium vågade jag mig på, så nu hoppas jag dom överlever. Allt är redan utplanterat och vattnat, förutom en gul, en dubbel vit, och en blå sippa som jag köpte till mamma som snart kommer på besök :-)
Det stod en röd trillium på ett bord. Och när jag hade kikat på den tre gånger (varje vända jag tog runt borden) så undrade jag varför ingen hade köpt den och den fick följa med mig hem :-) Köpte även en "vanlig" vit grandiflorum.

Av Birgitta som har bloggen Glädjekällans Trädgårdsblogg köpte jag en massa. Bland annat just dom flesta sipporna.

Men hon hade även en hel korg fylls med violer, och eftersom ingen annan tydligen förstod vad söta dom var fick jag förbarma mig över fyra olika. Dom växer nu över en murkant i rosenträdgården.

Variegerad Gullflocka, Hacquetia epipactis, har jag letat efter ett tag nu, så det var lika bra att köpa tre stycken nu när jag hade chansen. Det är för bladverket jag vill ha dom, blir så snygga ljusa tuvor. Även en ljusgul tandrot köpte jag eftersom jag är så förtjust i dom lila. Underskattad växt tycker jag.

Och sorgklocka. Den stod på ett bord när jag kom, och jag var förvånad att den stod kvar efter ett tag, förstod ingen vilken skönhet detta var? Jag förstår det iallafall!

Några av sipporna som nu bor i mina rabatter. Alla sipporna hamnade under blodboken, det är ju som fyra kvarter där, alla gula hamnade i ett, vita i ett och lila och rosa i ett. Dom gula blev väldigt snygga ihop med gulbrokigt starr som är på väg upp nu :-) Och den gula sorgklockan.


Sedan köpte jag även en Helleborus, Pärlhavre, Caolophyllum thalictroides (bladen ser ut som en ruta), och en vanlig enkel Blodört.

Ha en riktigt bra helg!

14 kommentarer:

 1. Vanlig enkel blodört och sorgklocka skulle jag inte kunna gå förbi. Jag bor för långt från allt och alla, känns det som ibland.
  Finfina fynd!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Vilken färg på trilluimen!! Det får vi verkligen hoppas att den överlever.
  //Katarina

  SvaraRadera
 3. Fina fynd! I morgon ska jag på STA:s plantmarknad på Alnarp. Hoppas på några fina fynd! Gärna fler trillium!

  /Märit

  SvaraRadera
 4. Gratulerer med innkjøpet! jeg har også kjøpt Sorgklokke i dag. Har aldri sett den tidligere og ble med en gang begeistret.

  SvaraRadera
 5. Åhh, vad kul - fina fynd! Underbart med växtmarknader! Var du med själv och sålde? Gick det bra? Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 6. Oj så mye fint! :-D Så heldig du er som kunne gå på det markedet. Jeg har en del av de plantene du kjøpte og er veldig glad i dem alle!
  Ha en fortsatt riktig fin helg

  SvaraRadera
 7. Oj så mycket fint du köpt! Birgitta har fina grejer att sälja:) Jag gillar också tandrot/rötter jättemycket det är så himla fina tycker jag:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. WOW vilka fynd du gjort..grön i ansiktet av avundsjuka är jag...himla synd man bor så ocentralt ibland,
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 9. Jag köpte också ljusgul tandrot, det blev två! Och tre rhododendron och en ginko och... Ja, det var verkligen mycket man ville ha i Bången!

  SvaraRadera
 10. Härligt med växtmarknader och fina köp du gjort. Idag ska jag till Alnarp, där STA har vårmarknad. Brukar vara trevligt och med härliga fynd. (Ifall någon... startar kl 11.)

  SvaraRadera
 11. Härliga inköp du gjort. Ångrar nu att jag inte åkte dit iallefall. Sippor skulle jag gärna ha fler av. Ha det gott
  /grannen norr över

  SvaraRadera
 12. Det var en väldans massa sippor du investerat i... Jag blev så glad igår när jag rensade mina rabatter-såg att min gula sippa som jag fick av en klasskamrat överlevt vintern. :)

  SvaraRadera
 13. Åååh, vad fint! Jag har en enkel gulsippa som är lika gul som din dubbla som du köpt, om du kommer till våran växtmarknad så skulle jag kunna gräva upp en tuva åt dig om du vill. må gott CK.

  SvaraRadera