tisdag 8 maj 2012

Nu blommar Magnolian


'Leonard Messell' . Min finaste magnolia 'Merrill' som var helt full i knopp för första gången frös alla knopparna på eftersom den ville slå ut när det var så varmt för ett tag sedan, men jag glädjs av Leonard Messell som verkar vara väldigt tålig och blommar fast det är ner mot -5 på nätterna. Även stellatan är på väg att slå ut med ett par blommor, och jag får vara glad för det eftersom jag satte den förra våren.


5 kommentarer:

 1. Så vacker!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Magnolior är väldigt vackra:) Så synd att din 'Merrill' frös:( Vår blommar så underbart nu. Vi har haft tur för i natt hade vi frost men det kan inte ha varit mycket under noll och inte länge heller för vi har tagir ut nästan allt "övervintrat" nu som fuchsior, afrikas blå lilja, Madeiras stolthet mm. Det klarade sig allt i hopa så jag är väldigt nöjd:) Just nu regnar det så det blir nog ingen frost i natt . Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Härligt när magnolian blommar!
  Tycker att det ser litet dåligt ut med min - många gnagda knoppar!

  Ha det gott!
  Märit

  SvaraRadera
 4. Har också Leonard Messel i blom i zon 4. Lerjord i söderläge. Min Merril knäcktes av snön ett par år och kom aldrig igen tyvärr, funderar på att skaffa ett nytt exemplar, jag gillar de vita stjärnorna.
  Jag har en Magnolia Susan som är alldeles fantastisk. Den knäcks av snö var och vartannat år men växer ändå så det knakar och blommar enormt varenda år med mörkrosa-ljusrosa stora blommor. Den är verkligen min finaste !
  Har en Kobus som ska vara den härdigaste, men den är nära döden varenda vår. Flyttade den förra våren, den får en sista chans att överleva.
  Royal Star vill varken växa eller blomma här, står där den står och tjurar. Kanske kommer den igång eller så får jag flytta den. Jodå, det går utmärkt att flytta magnolior. Man får vara lite rädd om deras sköra rötter bara :-)
  Har även en paraplymagnolia som trivs alldeles utmärkt. Och en poppelmagnolia som jag hoppas ska bli något alldeles extra. Vilka underbara växter !!
  Malin

  SvaraRadera