onsdag 9 maj 2012

Ett litet paket...

...eller ganska stort faktiskt, låg och väntade på mig när jag kom hem. Det var chiliplantor från Billan som har bloggen Chilepeppar Mix som hade skickat mig sex fina plantor av olika sorter. Det var Vit Habanero, Trinidad Bush, Blue Christmas, Bih Jolokia, Habanaero Lemon och Royal Black. Fantastiskt roligt, tänk vilket chilisortiment jag kommer att ha i sommar!
Igår fick jag även plantor av en annan chili, Bulgarian carrot heter den.

Vit Habanero

Royal Black

Bulgarian Carrot
Bih jolokia

Och anledningen till att jag har fått en massa chilipepparplantor, och pelargonskott med, det är att jag har skickat ut bortåt femton-tjugo brev med småplantor från vit aklejruta till folk runtom i landet. Att den var så eftertraktad kunde jag inte tro, och här fröar den sig värre än våtarv.6 kommentarer:

 1. Det är så otroligt roligt att byta till sig plantor. Kanske för att man tar emot sånt man kanske inte riktigt tänkt sig. Den är ju jättefin din vita Aklejruta. Hör gärna av dig om du har någon planta senare.
  Ha en bra vecka
  Johanna

  SvaraRadera
 2. ROLIGT! Tänk så det ska ryka ur dina öron framåt sensommaren - alltså när du kan äta av alla de fina sorternas frukter.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Rutor är verkligen vackra, har två röda rutor i torvpartiet. En klockruta och en Aklejruta. Den vita var verkligen häftig! Tror inte jag har sett sådan förr.

  SvaraRadera
 4. Hvor spaennende med de chiliplanter! Jeg er selv helt ny inden for den genre. Saaede nogle froe sidste aar, som kom fint, men ikke naaede at modne, fordi jeg kom for sent i gang.
  Det er jeg saa ogsa i aar - kommet for sent i gang; men denne gang befinder jeg mig i det Sydlige Florida, hvor jeg saaede nogle froe af Lemon Drop og Black Hungarian udenfor i en gammel trilleboer for fem dage siden. Og taenk! De er allerede paa vej - bitte smaa ganske vist, men paa raekke, og saa er det jo ikke ukrudt. Og pssende varme har vi jo. 28-31 gr. C om dagen og 23-24 om natten. Desvaerre naar jeg ikke at se dem komme rigtig godt i gang, for om 14 dage skal jeg hjem til Danmark igen; men saa haaber jeg, at min svigersoen tager sig godt af planterne, som han har lovet.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvaraRadera
 5. Byten av växter förhöjer ofta växtens värde också tycker jag. Ser man den så minns man den personen man fick den av också.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Att byta växter med varandra är ett underbart sätt att utöka sin växtsamling:) Håller med Berit att man påminns om personen man fick den av när man ser den:)Den vita aklejrutan var väldigt vacker. Fasligt vad het du kommer att bli när du äter så mycket chili:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera