måndag 28 maj 2012

Kantstenssättning

Det är så kul varje gång man har gjort klart ett anläggningsjobb. Även om det är roligt så länge det varar så är det kul när man blir nöjd och det blir fint :-)

Förra veckan jobbade jag till sena kvällen varenda dag, och två halvdagar satte vi kantsten. Ärligt talat så har jag inte satt kantsten sedan skola och praktiken, men som jag brukar säga, hur svårt kan det vara ? ;-) Fast dom väger sådär 80 kilo styck, så dom är rätt så tunga. I skolan hade vi betydligt nättare och lättare trädgårdskantsten.

En del redskap fick införskaffas. Kan tala om att stensxar är svinaktikt dyra, men åandra sidan så tillverkade min man och grannen en stenstöt "jungfru" av diverse bildelar (den med vita gummihandtag till vänster). Perfekt tyngd och funkar super. Jag investerade även i en liten 60 kilos padda med (markvibrator alltså, vanliga paddor har jag många gratis...)


Förra veckan kom vi drygt halvvägs...

Och idag gjorde vi klart. Svårast är med snygga vinklar och böjar och så, för man vill inte att alla plats skall gå bort men ändå att det skall se snyggt ut. Som att vi ville ha 90-gradersvinklar här. (Storgatstenen satte vi som överfart för gräsklipparen.)

Medan pojkarna fortsatte med kantstenen (min man fick hoppa in lite och hjälpa till, efter att ha lagt asfalt flera år så kan han köra padda som om han aldrig gjort annat ;-))
Och när dom gjorde det så satte jag gatsten framför entré-trappan och källarnedgången.Blev väldigt bra tycker jag, fast smågatstenen räckte inte så jag fick ändra till dubbla rader storgatsten. Det är det som är så roligt med gatsten, man kan göra på många sätt... Kors eller tvärs eller bågar eller rakt. Rundlar runt brunnar osv osv :-)

Såhär såg det ut när vi kom förra veckan...
Och såhär ser det ut nu. Gula elrör som sticker upp tar jag inget ansvar för för jag är ingen elektriker ;-) Sedan skall det på singel och snyggas till ytterligare, men det gör inte vi. Men jag kanske åker och fotar då...
4 kommentarer:

 1. Men, vad snyggt ni gör! Jo, jag kan iofs också, i vart fall har jag lärt mig grunderna (gick ju rådgivningsinriktning, så vi hade int elika mycket sandlådetid som anläggarna, men kan nog det gröna lite bättre i stället), men kroppen skulle aldrig orka i längden med sådana jobb, speciellt eftersom jag oftast jobbar själv! Du/ni ar så duktig (a)! Marksten kan jag lägga hemma, men sedan är det stopp! Har urduktiga stensättare jag brukar anlita till de större jobben! Men ni kan ju komma hit och bo och ha Stockholmssemester runt poolen i sommar kanske??? ;););) Kramar Mia

  SvaraRadera
 2. Hej! nu har jag fått fart på datorn som jag redan tjatat om på några andra bloggar. Har njutit av dina inlägg en längrs stund. Det är mycket som händer och jag är imponerad av allt du hinner med! Stenläggnigen måste ha varit ett hästjobb!
  /evab

  SvaraRadera
 3. Oj vad fint det blev! Vilket arbete! Måste ha varit hett nu i denna värmen att jobba i solen. Kul när man blir nöjd;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vilket hästjobb men, så fint det blev!
  Det därstenlagda golvet är min dröm men, det kan vi inte klara själva p.g.a. alla lutningar - regnvattnet får ju inte rinna mot bostadshuset eller i grannens garage, alltså proffsjobb för 75 000 kalla' Inte realistiskt för pensionärskan.

  /Anja

  SvaraRadera