torsdag 31 maj 2012

Två slingrande favoriter

Blommar nu. Den första är en Clematis 'Propertius'. Sååå snygg! Skaffa den om ni känner att ni behöver en fin lättodlad klematis någonstans. Och vem gör inte det?
Den andra, det är riktiga barndomsminnen för mig. Äkta kaprifol, Lonicera caprifolum. Trots att jag bor i Bohuslän och att det är den vilda Lonicera periclymenum som är vår landskapsblomma och som man ser överallt så är det den äkta som har förvildat sig här. Blommar bara en gång varje sommar, men så ljuvligt den doftar!
Den växer bland annat bakom/bredvid katsuran vid berget och slingrar sin nu både uppför berget och börjar slingra sig om katsuran.

Imorgon skall vi avsluta ett anläggningsjobb och plantera sådär 300 växter :-) Det roligaste efter att ha burit sten, kört sand och jord och slitit i några dagar. Bilder kommer kanske.

5 kommentarer:

 1. Clematis kan man inte få för många av:) Kaprifolens doft i sommarkvällen är ljuvlig:) Hoppas på att få se bilder av din plantering snart. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Kaprifol är nästa på min önskelista!

  SvaraRadera
 3. Har också äkta kaprifol i trädgården. Sanslös växtkraft, magisk doft. Den gör sitt bästa för att häva sig från backen och över mitt altanräcke. Fick ett ynkligt skott för några år sen, svårt att tro nu....
  /JohannaV

  SvaraRadera
 4. Så fina slingrare! Vackert med kaprifolen vid katsuran också.
  Så spännande att få projektet du jobbar med,
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Kaprifol är en favorit, de är underbara och jag har dem både här och där. Dels inhandlad, men också tagit skott därute i "den stora trädgården" och fått massor av plantor som klär pergolan. Klematisen, så fin den är. Tror jag kan ha plats för den... =o)

  SvaraRadera