söndag 12 februari 2012

Blommor och tapeter

Sitter och kikar efter tapeter. Nu är det bara ett sovrum jag skall tapetsera just nu, och jag hittar en massa tapeter som dock inte riktigt passar i sovrummet. Nu bor ju jag i ett hus som är under ständig renovering, och förr eller senare så blir det väl dags att dölja gipsskivor och masonit bakom tapeter, eller mer pärlspont, för det har det blivit en del.
Dom senaste åren har jag bara målat så fort någon vägg har blivit klar, så slipper jag just det här svåra med att hitta tapeter.

Vi har ett hus som är tillbyggt många många gånger. Nu har vi fixat så att alla småhallar har bivit en stor, och i den stora hallen (som är pärlspontad) finns det en liten liten vägg, som jag alltid har velat ha tapeter med något botaniskt tryck på.
Nu menar jag inte blommor ala 50 tal, utan som Linnes som tapetserade med botaniska planscher...
Jag fattar inte varför dom inte kan göra något liknande som tapet. Jag skulle köpa på en gång!
Ja, svenskt tenn gjorde ju en byrå inför Linnés 300 års juiléum. 110 000 kronor kostar den. Som hittat!

Nu vet jag inte vad som har hänt med min smak, för jag har alltid föredragit typ randiga tapeter modell Ralph Lauren eller liknande. För mönstrat (särskilt småmönstrat) gör mig stressad....
Är det åldern, att man gillar tanttapeter, eller är det att det är vinter? (jag har märkt på färgerna här hemma att det syns under vilken årstid jag målade eller köpte gardiner...) Eller är det trendigt med blommor och jag har blivit omedevetet påverkad av det..?

Nu har jag ju letat efter tapeter till just den lilla hallen i säkert tre år. Och vad dök jag på, om inte precis en sådan som jag hade tänkt!:

Ja, och så finns den inte ens. Eller jag kan inte hitta var den säljs eller hur. Designern heter iaf Kevin Dean, och tapeten kostar 125 dollar/rullen.

Men andra blomstertapeter hittar jag hur många som helst. Nu börjar risken bli stor att hela huset blir blommigt. Inte riktigt vad jag hade tänkt.

Syener, fuchsior, liljekonvaljer, ja var och en verkar kunna tapetsera med sin favoritblomma om dom vill det...

Iris är en av mina favoritblommor, och istället för att bara tapetsera det där sovrummet i någon tråkig bruten vit, så har jag nästan helt bestämt mig för att tapetsera en vägg med tapeten Iris från Sandbergs, så kan jag måla resten vitt:

Fåglar och fjärilar finns det med för dom som gillar det... och det gör jag...

Och här är några av mina favoriter. Den översta högra, den har jag t.om i ett gammalt album som jag förr klippte ut inredningsbilder, tapeter och sådant som jag ville ha i, och en bit tapet från varje lager jag hittade i huset här. Hade jag tapetserat med den tulpantapeten då när vi flyttade in hade jag nog fortfarande varit nöjd. Den svartvita, jag det får kanske bli den på den där lilla hallväggen. I brist på linnes planscher.
Klövertapeten, ja ingen favorit kanske, men kult ;-) Jag känner igen den så väl, så den måste ha funnits i något av husen jag bodde i som barn.



17 kommentarer:

  1. Ha, ha! Jag tror absolut att det är pga åldern!!!?? Nä, nu skojar jag, visst påverkar olika årstider och trender (fast på mej funkar det först efter så lång tid att trenden just blivit omodern igen..) Iristapeten var jättefin (och flera andra) Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Jag blev kär i den där svartvita...var hittade du den??
    Inte för att jag vet riktigt var jag ska ha den men väggar har man ju gott om...och ALLA behöver göras nåt åt..

    Och du...vad då åldern? Du har blivit trädgårdsmästarförgiftad bara...

    SvaraRadera
  3. Tapeter är härliga! Det finns bara sååå mycket att välja mellan. Så tråkigt att du inte kan hitta den med botaniska tryck...
    Det finns ju reproduktioner att köpa, typ på Allposters, och sätta samman själv till en tapet (som Linné gjorde).

    Kram

    SvaraRadera
  4. Tesa, den heter Etchings & Roses. Sanderson som tillverkar den har mååånga fina tapeter. http://www.tapetorama.se/display.php?item=75405&category=Wallpaper

    SvaraRadera
  5. läst ikapp lite här...
    Kul att ni börjar komma igång nu du o "gutten"..gillar hans logga...och jag hittade allt till Fias sida också ;0) ser jättebra ut tycker jag..lagomt!

    SvaraRadera
  6. http://www.engelskatapetmagasinet.se/shop/

    Hej Katta! Har du kollat in denna sida. De har massor av tapeter. Kanske du kan hitta något där. De är dyra förstås men du kanske bara behöver en rulle till väggen.

    Helena en bit bort

    SvaraRadera
  7. Vad roligt med renoveringar och nytt på väggarna.
    Men jag förstår din svårighet med att bestämma tapet eftersom det var sååå många vackra att välja på.

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  8. Ajaj, nu blev det ännu svårare när jag kollade på Engelska tapetmagasinet...

    SvaraRadera
  9. Så mycket fint, klövertapeten kände jag oxå igen vet ej från var eller så liknade den nåt vi hade hemma. Det är inte bara tapeter som är blommigt gardiner tror jag bara finns som blommigt just nu. CK.

    SvaraRadera
  10. Hmm Katta jag minns när du tapetserade hallen i Bergane med blomstertema :). Visst var det små Linneor....Hu hu

    SvaraRadera
  11. Hej,

    vart har du hittat fuchsia tapeten samt tapeten under fuchsian på 4e bilden uppifrån

    Stort tack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Fuchsia-tapeten heter Viviers och är från Colefax and Fowler. Orkidétapeten heter Orchid och är från Cole and son.

      //Fia

      Radera
  12. Hej, köp Blomboken tex på Alibris (bäst pris) med Olof Rudebecks fina teckningar på blommor, skär ut och sätt upp dem på vägg!

    Hönapöna

    SvaraRadera
  13. Hej, jag har mailat Kevin Dean och vet hur man beställer den tapeten nu :) Jag vill själv ha den i köket :)

    Mvh Jennie Karlsson Kullavik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jennie, jag blev också förälskad i Kevin Deans tapet, hur beställde man??

      MVH
      Monica i Skåne

      Radera
    2. Oj, snälla tala om hur man beställer, den tapeten är precis vad jag letat efter också!!
      Pernilla, lyst@lystform.se

      Radera
  14. Hej! Undrar om du kommer ihåg var tapeten med fåglar kommer ifrån( svart/ gråa nyanser med vit botten). Tacksam för hjälp:)!
    Mvh Åsa Lundgren

    SvaraRadera