fredag 18 februari 2011

Lite Kamelior kanske?


Jag får alltid Englands-abstinens såhär års. Jag vet inte om det beror på att jag vet att våren har börjat där, även om det är lite väl tidigt än. Men fram i april är det perfekt att åka dit, ingen vår här hemma, nästan försommar där :-) Hittade iallafall en massa bilder från när jag var där i början på april för ett par år sedan.

Min far bor i Dorset i södra England, huset heter dessutom Camelias. Ja, ni förstår att det bara måste finnas Kamelior i trädgården då. Dessutom var jag på besök till Abbotsbury Subtropical gardens inte långt därifrån just under Kameliablomningen.
Nu är ju inte Kamelior något som man odlar här i Sverige utomhus, men har man ett uterum så går det fint även om dom är lite kinkiga och vill ha sur jord, inte flyttas på för då tappar dom knopparna, bra temperaturer osv.
Jag har inget uterum, men när jag blir stor skall jag ha ett, alltså blir jag inte stor innan...

Av alla dom jag visar bild på tycker jag den här vita är den snyggaste...Här ser ni vad fula dom blir när blommorna vissnar. Dessutom, hade dom frost under dagarna då bilderna togs. Ve och fasa, frost, i början av april! ;-)

Och här är två bilder bara för att visa vad stora dom blir där dom trivs och kan växa på friland.2 kommentarer:

  1. Kamelia är en sån där drömväxt...så fina!!Minsann ska jag också ha ett uterum när jag blir stor..pensionärskuvös..

    SvaraRadera
  2. Vackert så det förslår... jag har dock ihjäl dem...

    SvaraRadera