söndag 13 februari 2011

Trädgårdstidningar

Varje vinter plöjer jag mig igenom mina gamla trädgårdstidningar. Dom är nog min största inspirationskälla, att se bilder på vackra privatträdgårdar, information om mer eller mindre ovanliga växter och en massa ideér till trädgården.
Senaste numret av Aot, det var inte så illa, dom senaste åren har dom faktiskt varit bedrövligt dåliga, jämförelsevis. I vilket fall så har jag fortsatt att prenumerera, jag har faktiskt vartenda nummer som har kommit sedan starten, och det är fortfarande dom gamla årgångarna som är bäst. Även om det nyaste numret av Aot var bra, så är det inte på långa vägar lika bra som dom gamla tidningarna. och jag kunde inte sätta fingret på varför, så nu fick jag ta och bläddra i det första, och det senaste numret bredvid varandra för att kunna jämföra.
Ungefär lika många sidor i tidningarna.
Jag räknade reklamsidorna, och då räknade jag med fröspecialet i den nya, för enligt mig så är det bara reklam, det var hela 10 sidor i den nya.
I vilket fall, i den gamla tidningen, där var det hela 7 sidor reklam. Medan det i den nya var 26 sidor! Då räknar jag med köptips, skapa stilen med mer köptips osv. Inte konstigt att jag bläddrar igenom den nya tidningen snabbt!
Men åandra sidan, för 18 år sedan kostade en Aot 38,50, nu kostar den 47,50, jag vet inte hur inflationen har varit dom senaste åren.
Nu var som sagt den senaste tidningen ganska bra, reportage om två snygga trädgårdar, en i Umeå, en i Skåne. Skånska trädgårdar har jag som bor i zon 4 sett nog av för ett tag, jag blir bara sur för att inte jag kan ha buxmomsinramningar, lavendel och annat fint, så det var väldigt skönt att se en så vacker Norrlandsträdgård.
I vilket fall, om ni får chansen att köpa gamla årgångar av Aot, så passa på, då pratar jag om gamla ända fram tills för några år sedan.

Jag var bara 15 år när Aot kom, men som tur var så prenumererade min mamma så jag kunde läsa hennes eftersom mina pengar gick till OKEJ och Frida ;-)Sedan så finns det ju andra trädgårdstidningar. Allers Trädgård har ju blivit jättebra sedan starten, när den var ny var den irriterande dålig, men nu skulle jag vilja säga att den har gått om dom andra trädgårdstidningarna och är den bästa.
Är man med i Trädgårdsamatörerna får man TrädgårdsAmatören. Natur och Trädgård är väldigt bra om man förutom odlingsintresse är intresserad av naturen, och så kommer ju flera tidningar ut med trädgårds-special under säsong.

1 kommentar:

  1. Hej Fia. Vad roligt att du nämner Natur&Trädgård bland tidningarna. Den är en av mina favoriter. Senaste numret av AoT kändes lite mycket "extra allt" tyckte jag. Man blev nästan FÖR mätt.//Kristina

    SvaraRadera