fredag 11 februari 2011

Mina fuchsior...

...verkar ha gått åt i vinter. Igen. Fast många gånger bara tror jag att dom har dött, men så kommer dom ändå. Nu har jag varit nere i källaren och tittat till dom, även om några kommer att komma, så är dom helt totalt nedtorkade. För mig är liksom charmen med fuchsior att få dom gamla och knotiga.
Och så tänker jag, att jag skall nog inte ha växter på kruka. Och jag får färre och färre för varje år, alla mina Brukmansior lät jag t.ex frysa bort (med vilje) för två år sedan, och jag har inte saknat dom ett dugg.
Men, som om det inte vore illa nog med mina döda fuchsior, så frös alla pelargoner ihjäl i höstas, det var inte med vilje, men det blev ju så kallt, så plötsligt...
Och jag måste ha pelargoner i uterummet, det är bara dom som trivs där, och jag måste ha fuchsior runt trappen, för det är bara dom som trivs där på norrsidan...
Jag kan väl inte säga mer än RIP mina kära Fuchsior och Pelargoner. Jag får starta en ny samling till våren.
Mest döda fuchsior i min källare

Qasar

Celia Smedley

Dutch pearl?New Millenium

Preston Guild

Blaze away

Silver dollar

3 kommentarer:

 1. En gång för länge sedan hade jag en underbar Celia Smedley, hade glömt henne tills jag såg din bild.
  Preston Guild är en annan sån där jag faller så lätt för, mmm! Annat är det för min mor som vill ha de där blaffiga med mera i kjolen.
  Imorgon ska jag kolla hur mina fuchsior mår.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder! Hoppas verkligen att mina fuchsior klarar övervintringen i år....Förförra året dog alla och jag sa...aldrig mer en fuchsia. Inte kunde jag hålla det löftet:) Nu har jag testat att ha dom i den kolsvarta källaren på torpet i ca 5 grader. Det har sett riktigt bra ut... förra helgen när jag var där vattnade jag på dom och flyttade upp dom i fönstret. Får se nästa gång jag kommer dit hur det har gått.
  Ha en skön söndag och må så gott!

  SvaraRadera
 3. Både Celia Smedley och Preston Guild är favoriter, jag kommer åka och köpa nya sticklingar om ett par veckor när dom har börjat sälja. Gillar också deom enkla bäst, och dom som är upprättväxande så jag slipper en massa amplar.
  Du billan har ju perfekt temperatur, här i min källare blev det väldigt varmt iår när vi satte in pelletsbrännare på pannan.

  SvaraRadera