måndag 28 februari 2011

Chili-omplanteringJag började tycka synd om dom stackars små chilsarna, ja, dom är inte mycket att komma med jämfört med vissa av era stora buskar, men nu kanske dom piggnar på lite.

Förstås visade det sig att blomjorden var slut, det känns som om den alltid är det, och särskilt när man skall ha den för första gången för säsongen. Alternativt hittar man en gammal sur genomfrusen säck ute i skjulet, men sådan tur hade jag inte idag.


Jord kom min man hem med tillslut, skall prova den här iår, rejäl säck var det han hittade, praktiskt med en så stor säck för jag får plats både med flera krukar och båda händerna nere i säcken, en fördel eftersom jag står i köket och planterar om mina växter.

Har haft lite svårt att hitta en jord som jag tycker är bra, antingen är den för grov eller nåt annat, vilken tycker ni är den bästa?

Och det blev precis så många (eller så få iår eftersom jag har haft sådan självdiciplin) så att alla krukor fick plats på en bricka. Alla utom EN. Typiskt.

4 kommentarer:

 1. Jag brukar använda just den där jorden...fast jag blandar ju alltid i lite koskit så jag vet inte hur den är egentligen...
  Men det är bra struktur för perenner tycker jag..
  Och mina chilisar är fortfarande under jord så jag tycker dina är jättestora o fina :0)

  SvaraRadera
 2. Härligt...nu blir chilisarna glada!
  Underbart med förra inlägget om tjärnen..vem skulle inte vilja ha en egen skogstjärn?!

  SvaraRadera
 3. Hej Fia!

  I år lanserar de just murgrönor 3 st olika sorter.
  Ofta brukar det köra ett år som test och sedan blir det liksom mer andra året. Du kommer säkert att hitta i år. Därför är det just den bilden på framsidan. Jag gjorde kanske ett lite för snabbt och enkelt inlägg men de som undrar kan ju fråga vidare. Hoppas att du hittar fin murgröneplantor i år.

  Fina chili plantor du har fått fram. Den jorden har jag aldrig sett. Mina är under jord fortfarande men när som skall de väl titta fram.

  Ha det gott och det är kul när du tittar in.
  Annika

  SvaraRadera
 4. visst är det väl hoppfullt med små gröna plantor? Senare hinner man ju tröttna när den stora trängseln uppstår, men just nu är det toppen att ha många små plantor att sköta!

  SvaraRadera