söndag 24 juni 2012

Hemkommen...

...och det har bara exploderat i trädgården. Sol och fint har jag haft det över midsommar, förstår på tillväxten att det inte har varit någon torka här hemma precis. Det känns som om allting har växt flera decimeter på bara fyra dagar, och nu, nu är försommarblomningen som bäst i min trädgård :-D

Den här synen möter mig när jag stiger ur bilen:
Växterna bara väller ut, nävor och daggkåpor som spärrar gångarna, fingerborgsblommorna är högre än någonsin, och irisarna blommar :-)

Till och med min bortglämda rabatt där det bara växer ogräs är fin på håll. Ok. NÄSTAN bara ogräs.

Okänd vit iris vid dammen och Iris Kermesina...
Även den hemska rododendron 'Nova Zembla' kan jag förlåta när den blommar bakom kastanjerodgersian. Men finast är nog ändå den mörklila 'Mercel Menard'.Bollöken är nästan överblommad men än så finns det lite lila i bollarna som tar upp det lilrosa i nävan 'Sirak'.

Aklejorna har frösått sig överallt och det blir en grovrensning av dom snart. Men nu i några få dagar blommar jättevallmon och matchar snyggt...Här 'Pattys plum' ihop med Silene.

I min sensommar/höstperennarabatt brukar nästan ingenting blomma såhär års, men ett hörn är riktigt fint.
För att inte tala om bladväxterna! Hostorna är riktigt maffiga iår! Här min favorit 'Frances Williams'.
6 kommentarer:

 1. Rensa bort Aklejor?! Näj! Skicka dem till mig istället! Jag älskar aklejor, och vill gärna ha fler! Min e-post-adress är ceciliawisen(a)gmail.com - maila så får du min adress :)

  SvaraRadera
 2. I år tror jag det är ett riktigt Hostaår.
  Härliga bilder från din täppa
  Välkommen hem igen
  Karin //

  SvaraRadera
 3. Så vackert det blommar hos dig! Jag tycker så mycket om dina djupa rabatter - alltså de ser ju djupa ut på bilderna så jag antar att de är det på riktigt också! Har svårt för smala perennremsor... det ser ängsligt ut på ngt sätt.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vackert! Håller med det som skrivs i förra kommentaren, tycker också om djupa planteringar. Och även den känslan jag får av att natur i din trädgård.

  SvaraRadera
 5. Vill se din trädgård, den ser drömsk ut...

  SvaraRadera
 6. Så himla fint, fina jättevallmo. Jag har bara såna vanliga orangea. Efter skyfallen så har det gjort att de har lagt sig ner och det var säkert 10 sniglar i varje blomma!! Uärk!! Så vidrigt. Ska tilläggas att de lever inte mer. CK

  SvaraRadera